Опис
Насіння чіа — це зернятка рослини, що є “родичкою” шавлії. Чорне чіа отримують з синіх квіток, а біле — з білих. На смак вони зовсім не відрізняються.
Смак насіння чіа нагадує горіх, тому воно чудово доповнює соуси, соки, йогурти, овочеві та зернові страви.
Коли вживаєте чіа, варто пити багато води, бо насіння добре вбирає рідину, тим самим подовжує відчуття ситості.
Незважаючи на свій крихітний розмір, насіння чіа дуже корисне для нашого організму. На 100 г у ньому — 17 г білка.
Містить в 6 разів більше кальцію, ніж молоко та втричі більше заліза, ніж шпинат.
Чіа є джерелом антиоксидантів, що сповільнюють старіння.
Містить багато клітковини, яка важлива для нормального функціонування кишківника.
Навіть 2 ложки насіння чіа забезпечать відчуття ситості.