Описание
Італійцями сир пармезан використовується як приправа до улюбленого італійського блюда — пасті. Також він подається як аперитивная закуска з витриманим бальзамічним оцтом. Безформні шматочки сиру просто вмочають у темну пряну рідина. Страви з пармезаном чудово поєднуються з самими різними італійськими винами — і з червоними, і з білими.
Formaggio a Pasta Dura — Можна назвати альтернативним варіантом знаменитих Грани Падано і Пармезану, технологія виготовлення така ж сама що і у попередніх двох, відмінності в тому, що назва сиру не захищене за походженням (DOP) як у Пармезану і немає консорціуму (Consorzio per la Tutela Del Formaggio Grana Padano) об’єднує безліч фірм-виробників сиру грана падано, основною функцій якого є контроль та нагляд за якістю сиру.